Hej! 

Ja, nu har du bläddrat lite i min portfolio men vet fortfarande inte mycket om mig. Det här är jag och min sambo Erik.  Vi flyttade för några år sedan ut från Malmö och hamnade i Kvärlöv (Landskrona) där vi trivs mycket bra. 

Att ha lugnet på landet och en trädgård att njuta av och samtidigt inte ha långt från stadslivet passar oss utmärkt. 

När jag inte jobbar gräver jag i min trädgård, seglar eller träffar vänner. Jag tycker om att vandra i skog och mark och reser gärna till platser där intellektet stimuleras av och kultur och historia eller dit inga turister når. Jag tycker om att lära mig nytt och vidga mina vyer både på det yrkesmässiga och på det personliga planet och inte sällan möts de två. Mitt jobb är min hobby och vice versa.

Jag har alltid tyckt om att jobba med människor på olika sätt. Därför är det kanske inte konstigt att det började när jag var yngre med jobb på restauranger och hotell och sedan fortsatte med skolor och förskolor. 

Parallellt med att jag studerade på Alnarp startade jag mitt eget företag och jobbade som guide i Torups slottsträdgård. 

Många gånger under åren har folk gett mig komplimanger för att jag är trevlig och pedagogisk vilket är roligt eftersom jag gillar att prata inför större folksamlingar. 

Sedan många år tillbaka har mitt största intresse varit allt som har med landskapsarkitektur och trädgård att göra. Därför har jag dragits till detta även på fritiden. 

När jag skrev min kandidatuppsats över en sommar arbetade jag som volontär på Slottsträdgården i Malmö. 

När jag sedan blev anställd på Lunds kommun kunde jag inte låta bli att anordna ett besök där för mina kollegor på Markentreprenad. 

Engagemang och nyfikenhet har alltid drivit mig. Även viljan att göra något gott både för mig och andra är stark hos mig.

 

Därför har jag alltid engagerat mig i allt från bostadsrättsstyrelsen där jag bodde, omplaneringen av utemiljön till den förskola där jag arbetade, läxläsande med ensamkommande barn eller (som här på bilden) arrangerande av utflykter för trädgårds- och odlingsintresserade i byarna här runt omkring. Den gången gick turen till Åke Truedsson i Håslöv. 

Modern konst och arkitektur har alltid varit en stor inspirationskälla genom hela livet och jag har god formkänsla. Mina föräldrar har haft konst och skapande som yrke och alltid tagit med mig på konstutställningar, workshops. Vi hade ateljéer och verkstäder hemma. Mitt liv kretsar än idag kring modern konst, kreativitet, musik och arkitektur. Jag har också ett stort intresse för natur och naturkunskap vilket gjorde att landskapsarkitekturen, när jag fann den, blev min stora hobby. Att kombinera god gestaltad landskapsarkitektur med en rimlig budget, hållbarhet, kvalitet, arbetsmiljö och annat är det som gör arbetet intressant. En bra design är när de som bor och arbetar i den mår lika bra som de som förvaltar och sköter den. I mitt jobb har jag arbetat med bostadsgårdar, skolgårdar, kyrkogårdar och gjort vård och underhållsplaner. 

 

Förutom de obligatoriska kurserna på landskapsarkitektprogrammet på

Alnarp har jag valt att fördjupa mig i Digital visualisering, Projektering och Historiska anläggningar. Yrket är min hobby vilket gör att jag hela tiden uppdaterar mig när det gäller landskapsarkitektur världen över. 

 

Tidigare har jag arbetat på Lunds kommun, Markentreprenad där jag ritade skol- och förskolegårdar.

Fram till i våras arbetade jag på ett företag som heter P.A.R.K i Syd AB. Just nu jobbar jag delvis på plantskolan

Horto Green AB och delvis med att designa trädgårdar genom mitt eget företag.

 

Att jobba på Lunds kommun gav mig kunskap om barns miljöer och alla de regler och möjligheter som följer med detta. Det har också varit intressant och utvecklande att få en inblick i hur ett företag som P.A.R.K. i Syd, med inriktning på anläggning, arbetar och lära mig den mer tekniska sidan av projektering och anläggning. Horto Green är en också rolig arbetsplats där jag matas med växtkunskap dagligen men nu vill jag söka mig vidare för att utvecklas som landskapsarkitekt. 

 

I samarbetet med kollegor utvecklas jag. Att mötas, byta idéer, kompromissa, hitta lösningar och på det sättet föra arbetet framåt skapar förutsättningar för ett bra resultat. Jag tycker även att det är både viktigt och roligt att nätverka och skapa kontakter.

 

En tillgång hos mig är kritiskt tänkande med god analytisk förmåga. Jag går igång på att

läsa av platser, se bakomliggande problem, förutsättningar och goda kvaliteter. Genom detta

vill jag sedan gestalta vackra, funktionella platser. Jag är initiativrik, öppen för

okonventionella lösningar, testar gärna nya idéer och ger inte upp utan att ha försökt.

 

För att ge mina små grå utrymme uppskattar ordning och struktur omkring mig. Jag är

ansvarstagande, har god arbetsmoral och driver gärna idéer framåt. Som person är öppen och social och trivs i omväxlande och utmanande miljöer. Målet med mitt arbetssökande är att få arbeta med ett gäng kollegor som är nyfikna, tillåtande och engagerade.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now