Torups slott 

Strax utanför Malmö ligger det gamla renässansslottet Torup med omgivande bokskog. Slottet byggdes på 1500-talet och är idag en av de bäst bevarande slotten från den tiden. Idag tillhör Torup Malmö Stad och hit kan man åka för promenera eller jogga längs motionsspåren, ta en fika och njuta av den vackra godsmiljön.

Torup ligger mig varmt om hjärtat och när det var dags för mig att skriva mitt kandidatarbete var Torup och de historiska trädgårdsanläggningarna där det självklara valet .

Här hade jag även glädjen att få arbeta som guide och ta emot besökare som vill veta mer om den fashinerande historia som slottsträdgården bär på. Jag ledde de trädgårdshistoriska vandringarna där jag tog med besökarna på en resa från medeltiden och fram till idag. Turen tog drygt en timme och vi började vid tiden när slottet byggdes på 1500-talet. Sedan vandrade vi runt i slottsträdgården där jag berättade om händelser och förändringar som skett genom åren och om de fascinerande människorna kring denna röda gamla borg. Allt utifrån ett trädgårdshistoriskt perspektiv. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now